Hobbymessen 28.02 & 01.03

Klubben var atter repræsenteret på hobbymessen i Valbyhallen  i weekenden 28 februar/1. marts 2015.03.06

Klubbens udstillingsanlæg blev atter hentet  fredag eftermiddag fra sin opmagasinering i Værkstedshuset, Hannovergade. Fire medlemmer pakkede sagerne i en ”Freetrailer i løbet af 20 minutter, hvorefter der var afgang til Valbyhallen.

I hallen var yderligere medlemmer mødt op så vi var vel 10 mand, der hurtigt og effektivt samlede anlægget. Der blev monterede bygninger, elforbindelser, Lenz styresystem og en computer med bl.a. Wifi til vores trådløse håndholdte kontrolhåndtag. (mobiltelefoner) – og det virkede perfekt fra starten. Vi opsatte samtidig en fladskærm for at vise 6 medlemmers USA tur i 2013 (Californien, Arizona – Cajon Pass, Tehachapi loop, Kingmann Canyon, Mojave Ørken, og andre spændende jernbanesteder i USA). Kl 18 var vi klar og vi forlod hallen.

Lørdag morgen kl 07.45 mødte de første medlemmer op med kassevis af modeljernbaneudstyr, sirligt pakket ned i transportemballager (det er jo dyre sager). Forskelligt rullende udstyr blev opsat på anlægget. Vi valgte forskellige epoker samtidig ud fra formålet om udstilling og ikke plankørsel med forbilledelig epoke osv., hvilket gjorde at der var damplokomotiver fra 1860eren og frem til først i 50erne, diesellokomotiver fra 50erne og frem til 2015. 

Kl 10 ved udstillingens start var alt klart og parat og togene kørte til den store guldmedalje – således at altid mindst 3 tog var rullende de 15 timer udstillingen varede.

Nyerhvervelser blev vist – herunder kultog (Exactrail) med 30 vogne i sort Burlington, bloktog med moderne autoracks samt andre spændende tog. Et medlem har i udlandet fundet et komplet model af det tog, der blev anvendt i filmen Unstoppable – 3 lokomotiver og 12 vogne. Vi registrerede mange anerkendene blikke og bemærkninger fra filmen.

Vores trådløse netværk fungerede fint og uden udfald. Vi havde kontakt mellem mobiltelefon og tog helt ude i forhallen, så Wifi-systemet virkede efter hensigten.

Vi havde løbende en vis udskiftning i materiel, både lokomotiver men også vogne, så alle følte at der skete lidt. Det er vigtigt for os at vise så meget forskelligt som muligt, så publikum kan se forskelligheden ved amerikansk jernbane og måske “forelske” sig i den som vi andre har gjort.

Søndag morgen startede vi lidt senere – alt var jo parat og testet. Vi havde ikke under messen et eneste teknisk udfald på køre og styresystem. Et enkelt lokomotiv med lys blev dog pludseligt lidt for lunt, lugtede fælt og standsede med at køre. Den beklemte ejer konstaterede dagen efter en uhensigtsmæssig meget klemt ledningsføring med nedsmeltning af isolering om ledninger med følge af 15 v dcc spænding direkte ind til 1,5 v lampeudtag til frontlys. Lyddekoderen blev reddet, men lysfunktionen var færdig.

Og der blev atter kørt hele dagen. Alle klubbens medlemmer var der i hele eller dele af udstillingens åbningstid. Det var fornøjeligt. Vi fik selvfølgeligt også set vore klubkollegers anlæg og shoppet forskelligt ”isenkram”.

Kl 16 sluttede messen og en hurtig og effektiv nedpakning og nedtagning af anlægget skete nærmest under militær præcision. Kl 17.30 var anlægget hensat i Værkstedshuset og vi sluttede en fortræffelig messeweekend.

Vores anlæg har nu været udstillet op mod 15 gange i ind og udland og mange udstillingsgæster har set og vel også beundret anlægget. Vi må dog se i øjnene at anlægget er gammelt og slidt hvorfor vi har besluttet at bygge et nyt udstillingsanlæg. Se mere under fanen Udstillingsanlæg her på siden. Vores plan er at det udstillingsanlægget i sin nuværende form har været vist for sidste gang i Valby. Der kommer en gang mere til DMJU i Køgehallerne.

Vi glæder os naturligvis til næste Hobbymesse og præsentation af vores nye og større anlæg