Udstillings anlægget

Skabt til at tage med og vise frem.

Klubben deltager gerne på udstillinger i Danmark og i udlandet. Det har vi gjort i mange år og vi sætter en ære i at fremvise flotte kørende anlæg der viser hvordan modeljernbane på amerikansk ser ud. Vi har haft dedikerede udstillings anlæg siden 2002 hvor vi byggede det første anlæg. Det andet anlæg kom til i 2008 og blev en stor succes og endelig, i 2019 efter 6 års arbejde, blev vi klar med det tredie anlæg som er det største og mest ambitiøse vi har lavet til dato.

Vi startede på det tredie anlæg i oktober 2013 hvor idéen blev til på vej hjem fra den 4. US-Modellbahn-Convention i Tyskland. Du kan læse mere om denne process på siderne om det tredie udstillings anlæg, anlægget er nu kørende og vi har allerede haft det med til flere udstillinger blandt andet til den 7. US-Modellbahn-Convention i Tyskland.

Sporplanen for det tredie udstillings anlægget bygger videre på de erfaringer vi har fra de tidligere anlæg. Grundlæggende er der tre skinne ovaler på anlægget, de to yderste er køre spor, hvor vi konstant holder så mange tog kørende som vi kan overkomme, den inderste oval er “arbejdssporet” hvor vi kan flytte lokomotiver og vogne mellem modulerne, “yarden”, industrierne og de to ydre spor.

Vi skriver om vores byggeri her på hjemmesiden men også i artikler til Dansk Model Jernbane Union (DMJU) hvor de kan findes under “DMJU News”. Her på siderne kan du finde mange flere detaljer omkring de praktiske løsninger og tanker bag bygge projektet. Kik også i vores vidensbase hvor vi skriver om prototyper, patinering af kørende materiel, elektriske løsninger og hvad vi ellers bruger af metoder i klubben.

Klubben ønsker hele tiden at der sker fornyelse på vores to anlæg og hvor det faste anlæg, som befinder sig i klub lokalet, udvikles løbende, bliver udstillings anlægget oftest udskiftet med et nyt efter 5-7 års brug. 

Her er oversigten over vores tidligere og nuværende udstillings anlæg med link til beskrivelsen af dem.