Udstillings anlægget

Skabt til at tage med og vise frem.

Klubben deltager gerne på udstillinger i danmark og i udlandet. Det har vi gjort i mange år og vi sætter en ære i at fremvise flotte kørende anlæg der viser hvordan modeljernbane på amerikansk ser ud. Vi har haft dedikerede udstillings anlæg siden 2002 og i øjeblikket er vi ved at lægge sidste hånd på det tredie anlæg som er det største og mest ambitiøse vi har lavet til dato.

Vi har været igang med dette nye anlæg siden oktober 2013 hvor det hele startede på vej hjem fra den 4. US-Modellbahn-Convention i tyskland. Du kan læse mere om denne process på siderne om det tredie udstillings anlæg, anlægget er nu kørende og vi har allerede haft det med til flere udstillinger. Landskabet og bygninger m.m. er dog ikke helt færdigt endnu så det er det vi arbejder med i øjeblikket.

Sporplanen for udstillings anlægget bygger videre på de erfaringer vi har fra tidligere udstillinger. Grundlæggende er der tre skinne ovaler på anlægget, de to yderste er køre spor, hvor vi konstant holder så mange tog kørende som vi kan overkomme, den inderste oval er “arbejdssporet” hvor vi kan flytte lokomotiver og vogne mellem modulerne, “yarden”, industrierne og de to ydre spor.

Vi skriver løbende om vores byggeri her på hjemmesiden men også i artikler til Dansk Model Jernbane Union (DMJU) hvor de kan findes under “DMJU News”. Her på siderne kan du finde mange flere detaljer omkring de praktiske løsninger og tanker bag bygge projektet kik også i vidensbasen hvor vi prøver at beskrive alle de andre løsninger og metoder vi bruger i klubben.

Klubben ønsker hele tiden at der sker fornyelse på vores to anlæg, og hvor det faste anlæg udvikles løbende bliver udstillings anlægget oftest udskiftet med et nyt efter 5-7 års brug. Her er oversigten over vores tidligere og nuværende udstillings anlæg.