Om klubben

Golden Spike

… er modeljernbaneklubben for alle med interesse for jernbaner i USA. Vi har specialiseret os i at køre modeltog efter nordamerikansk forbillede.

Klubben er stiftet d. 05. april 1997 og klublokalet ligger på den nordlige del af Amager tæt ved Amagerbro metro station.

Navnet Golden Spike refererer til den ceremoni der markerer at det sidste søm sættes i en ny jernbane. Læs mere i Historien om guldsømmet.

Det faste anlæg

På det faste anlæg kører der lokomotiver og vogne fra store og små selskaber i Nordamerika inklusive Canada og Mexico. Vi dækker perioden fra ca. 1940 til vore dage.

Vi kører med tog i H0-størrelse. Både damp-  og diesellokomotiver men dog ikke med lokomotiver, der kræver køreledning. Anlægget styres digitalt med DCC og den totale sporlængde er ca. 240m, heraf er ca. 85m i en spiral der forbinder de tre etager man kan køre på. Tag en rundtur på det faste anlæg.

Der kan være omkring 80 vogne på klassifikations yarden, uden den ”pakker” helt til. På maskindepotet kan der holde ca. 30 lokomotiver, her er også en stor drejeskive til at vende dampmaskiner m.m. Desuden er der forskellige industrier langs sporet som skal forsynes med vogne.

På det faste anlæg kan der køre 8-10 tog samtidig, hver med en længde på op til 6m pga. længden på vores sidespor.

Udstillings anlæg

Vi har også i mange år haft dedikerede udstillings anlæg som vi medbringer på messer og udstillinger rundt om i landet og til tider udenlands. Vores seneste udstillings anlæg er 17 meter langt og 4 meter bredt. På det kan vi køre med tog der svarer til 2 kilometers længde! Tag et kik på vores nyeste udstillings anlæg.

Du kan se hvornår vi deltager på en udstilling i kalenderen på hjemmesiden så kik forbi og få en snak med os. Hvis du ikke kan vente til næste udstilling så besøg os i klubben. Man kan i øvrigt sagtens være med i klubben uden selv at eje et eneste stykke modeljernbanemateriel, vi har rigeligt at køre med også noget du kan låne!

Det vigtigste er interessen!

Vil du også køre amerikansk?

Så er du velkommen i klubben! Men bemærk at alt vores kørende materiel er 2 skinne digitalt, fordi vi køber materiel fra de amerikanske producenter. Udvalget er enormt, prisen er lav og kvaliteten er i top. Så hvis du overvejer at køre amerikansk anbefaler vi at du vælger 2 skinne Da du ellers begrænser dig rigtigt meget.. Så få en snak med os!

Kontakt os på email: info@goldenspike.dk