Første udstillings anlæg – 2002-2007

Vores første rigtige udstillings anlæg kunne ses første gang på DMJU’s messe i Valbyhallen 2002.

Der var tale om et anlæg opbygget primært på rå krydsfiner plader, og med to uafhængige køre kredse samt et modul område på 70 x 400 cm. På bagsiden af anlægget var der opstillings spor. Understellet til anlægget blev “bygget” på stedet så det var ikke lavet til nem opsætning.

Første gang vi viste vi et jernværk på modul stykket. Det var ret flot men utroligt svært at transportere. Se billedet nedenfor. Der var ingen landskab på så det var de rå skinner direkte på den grå malede plade.

Første udstillings anlæg i Valbyhallen 2002

Vores første udstillings anlæg ved fremvisning i Valbyhallen 2002

To år efter, i 2004, var vi igen med til DMJU i Valbyhallen. Nu var modulerne blevet udskiftet med en intermodal yard (container plads) og der var kommet lidt landskab på de to spor der løb foran modulerne. Se billedet nedenfor. Resten af anlægget var stadig bare gråt og vi erfarede at publikum også gerne ville kikke på de tog der var opstillet på bagsiden af anlægget.

Første udstillings anlæg i Valbyhallen 2004

Vores første udstillings anlæg ved fremvisning i Valbyhallen 2004

Anlægget var ca. 6 meter langt og ca. 2 meter bredt og kunne betjenes af 3-5 personer der stod i ”mandehullet” midt i anlægget.

Denne konstruktion var valgt for at tilgodese publikum så de uhindret kunne se lange kørende tog samtidigt med de kunne spørge og snakke med klubmedlemmerne der kørte anlægget.

Anlægget fungerede på mange måder godt men det var besværligt at sætte op og pakke ned og pladsen til tog og mandskab var utilstrækkelig. Derfor byggede vi det andet udstilling anlæg.