Andet udstillings anlæg – 2008 – 2015

Vores andet udstillings anlæg blev påbegyndt i 2007. Det byggede videre på erfaringerne fra det foregående anlæg med en del forbedringer. Den første visning blev på DMJU i Valbyhallen 2008, hvor vi stod i forhallen.

Andet udstillings anlæg i Valbyhallen 2008

Vores andet udstillings anlæg ved fremvisning i Valbyhallen 2008

Blandt forbedringerne var heldækkende ørkenlandskab med lidt terræn, udfoldelige ben, der kunne skjules under transport, og ensartede modul kasser der kunne stables tæt. Se billedet nedenfor. Desuden udvidede vi til 3 kredse med køre spor hvor det ene kørte igennem modulerne.

De 3 køre spor var helt selvstændige sporkredse, med hver sin strømforsyning. Der er flere fordele ved denne løsning, for eksempel risikerer man ikke at køre ind i andre tog mens man snakker med publikum og med adskilte strøm kredse vil en kortslutning på et spor ikke stoppe tog der kører på de andre kredse.

Det meste af andet udstillings anlæg pakket for transport

Det meste af andet udstillings anlæg pakket for transport

Ellers var det meget samme grundidé som det foregående udstillings anlæg, men størrelsen var vokset til 8×3 meter og der var blevet mulighed for langt flere – og længere tog. Modul området var nu vokset til 70×600 cm, altså 2 meter længere end det tidligere anlæg.

Mandehullet var også vokset så det nu var muligt at passere hinanden, hvilket også var nødvendigt. Vi nu kunne holde 4-7 mand beskæftiget hele dagen med op til 6 samtidige kørende tog samt konstant aktivitet på modulerne.

Vi havde ved forskellige udstillinger medbragt skiftevis modulerne med stålværket fra 2002 og intermodal yarden fra 2004 men til DMJU udstillingen i Bramdrupdam i 2012 havde vi bygget et helt nyt 6 meters engine yard modul. Landskabet der lignede en “sandkasse” det første år fik vi efterhånden pyntet så det virkeligt lignede en amerikansk ørken.

Mere grønt og nu med engine yard i Bramdrupdam April 2012

Mere grønt og nu med engine yard ved fremvisning i Bramdrupdam April 2012

Dette anlæg benyttede vi flittigt de næste år og det var ofte meget populært på udstillingerne, måske fordi der altid var megen aktivitet, måske fordi det er lidt ”eksotisk” med Amerikansk modeljernbane.

Vi har vist anlægget frem mellem to og fire gange hvert år siden 2008, og har endda rejst til udstilling i Tyskland i 2011 hvor det også var meget populært.

Travlhed både på og ved andet udstillings anlæg i Rodgau-Nieder-Roden 2011

Travlhed både på og ved vores andet udstillings anlæg i Tyskland 2011

Det var efter et besøg i 2013 i Tyskland at vi kom frem til beslutningen om at skabe et tredje udstillings anlæg. Det var ønsket om en endnu bedre oplevelse for publikum, flottere landskab, blødere kurver og samtidigt gøre køreoplevelsen for medlemmerne mere varieret.

Læs mere om dette på siderne om det tredie udstillings anlæg.

2 thoughts on “Andet udstillings anlæg – 2008 – 2015”

  1. Pingback: Glæd dig til Hobbymessen | Golden Spike
  2. Trackback: Glæd dig til Hobbymessen | Golden Spike
  3. Pingback: Dag 1 på udstillings anlægget | Golden Spike
  4. Trackback: Dag 1 på udstillings anlægget | Golden Spike

Comments are closed.