Udstillings anlægget er kørende!

En mærkedag

Søndag den 21/2 – 2016 blev dagen hvor det første tog kunne gennemføre en hel omgang for egen kraft på det nye udstillings anlæg. Dermed havde vi nået en vigtig milepæl i bygge processen, der jo for alvor startede med planen i september 2014 og kulminerede i den intensive indsats vi havde leveret i uge 7. Det blev selvfølgeligt fejret og vi fortsatte testkørsler så alle spor blev testet i begge retninger.

IMG_4142

En kort fornøjelse

Det blev nu ikke meget vi fik lov at nyde kørslen, for så snart vi havde justeret de småting der dukkede op begyndte vi at adskille anlægget igen, da vi skulle rydde lokalet til mandagens normale brug. Selve adskillelsen gik rigtigt fint men vi brugte lang tid på at få pakket modulerne ind i “depoterne” og desuden havde vi værktøj og generel oprydning der også skulle ordnes. Så det blev lidt sent inden vi kom hjemad til en tiltrængt nattesøvn.

Status er nu at vi har et funktionelt udstillings anlæg hvor spor, strøm og sporskiftestyring fungerer. Der kan derfor køre tog på alle tre skinne kredse og ind og ud af opstillings sporene. Dog er den ene side af den inderste kreds reelt placeret på de moduler vi vælger at medbringe til en fremvisning så en hel omgang på inderste kreds kan først gennemføres når der ligger moduler hele vejen.

IMG_4162

Den store test

En vigtig test vi mangler nu er intensiv kørsel med et bredt udvalg af lokomotiver og vogne. Bland andet skal vi have testet hvor godt de rigtigt lange damp maskiner klarer de forskellige kurver og skifter. Det er ofte disse maskiner der giver flest problemer da de er lange og “stive” og har lette front løbere. Denne test vil ske på Hobbymessen i Valby Hallen i weekenden 5.-6. Marts 2016 hvor vi for første gang udstiller det kørende anlæg.

468x60

Her vil vi også tilføje de 12 meter moduler der mangler for at inderste kreds bliver komplet. De 6 meter af disse moduler er det velkendte diesel lokomotiv depot vi havde med på vores tidligere anlæg men den sidste meter er bygget om og der er tilføjet yderligere 2 meter så der nu også er kommet en damp afdeling med drejeskive med hus til 9 maskiner samt et antal spor uden hus, kaldet garden tracks i USA, og selvfølgelig plads til damp faciliteter som vand påfyldning, kultårn m.m.

Næste bygge fase

Når Hobbymessen er overstået vil vi forhåbentlig have fundet alle de problemer som gemmer sig i anlægget og sikkert også løst mange af dem på stedet. Dermed kan vores fokus drejes over på den næste store fase af byggeriet, nemlig landskab og bygninger. Der skal jo bygges 13 meter bjerge langs de to hovedspor over opstillings arealet. Der skal opbygges et tilsvarende langt stykke ørken med route 66, truck stop, kørende biler og sikkert en masse andre detaljer.

BjergideBjerg typen som vi skal lave 12 meter af…

Route66

Klassisk Route 66

Småhuse

Diverse småhuse langs vejen

I den ene ende af anlægget skal der opbygges et industriområde med diverse specielt designede bygninger, fungerende sidespor, hundredevis af smådetaljer og skrald m.m. som man jo finder i den slags områder. Desuden vil bilerne og lastbilerne fra route 66 stykket også skulle køre gennem området så det bliver et livligt miljø der kommer der. Den sidste ende af anlægget er et ørken stykke med en overkrydsning og her er der allerede begyndende landskab så på Hobbymessen vil man kunne se konturerne vokse frem og bjergene rejse sig.

Industri

Skrald på sporet i industriområde

Bagsider

Grafitti hører også til

Frost Flyover

Frost Flyover som er forbilledet for ørken svinget

Der er flere af medlemmerne der glæder sig rigtigt meget til denne fase af byggeriet hvor man jo virkelig kan slippe kreativiteten løs og skabe en mini verden som vi vil forsøge at gøre til en stor oplevelse for fremtidige beskuere. Men selv uden landskab håber vi at rigtig mange kommer forbi og ser hvor langt vi er kommet og så vil vi rigtigt gerne fortælle om anlægget, løsningerne og det kørende materiel.

Vi ses den 5.-6. i Valby Hallen.