Fin køreaften 29. januar 2015

 

Helt i overensstemmelse med vores planer om månedlig køredag den sidste torsdag i måneden, gennemførte vi en køredag den 29. januar 2015.

Der blev kørt med lange og korte godstog.

 

Som noget nyt testede vi  trådløst håndkontrol via vores mobiltelefoner. Allerede ugen før testede Mikkel den installerede computer, program og link mellem Lenz-systemet og vores internetopkobling, der er bære af styreordrene fra mobiltelefon til anlæg.IMG_1046 kopi

Vi testede ved samtidig anvendelse af 6 mobiltelefoner, både med apple og Android – og det fungerede perfekt. Vi anvendte to forskellige app med lidt forskellig funktionalitet og vi anvendte både traditionelle Lenz håndkontroller og mobiltelefon til styring af lokomotiver på anlægget.  

IMG_1012

Vi registrerede fordelen ved trådløs styring, men også den lille ulempe, at man nødvendigvis må have kort fokus på telefonens skærm, når der skal ændres i lokomotivernes hastighed, horn, klokke osv. Vi har derfor stadig fokus på nuværende og kommende trådløse håndkontroller med drejeknap, der særligt er nødvendige, når der rangeres på anlægget. Vi aftalte også at anvende den trådløse løsning på udstillingsanlægget  

Vi havde også en lille gæst der sammen med farmor havde en fornøjelig aften. Vores lille gæst hedder Emil, og han er fast gæst når vi er på udstilling i Valbyhallen. Han skulle selvfølgelig også se vores anlæg. Han havde håbet at se lokomotivet 4449, selvfølgelig Southern Pacific ”Daylight”4-8-4, som han havde set på Youtube. Vi aftalte, at vi ville medbringe en model med nr 4446. på udstillingen i Valbyhallen sidst i februar.  Vi er sikre på, at han havde en fornøjelig oplevelse.

IMG_0955

Efter kørsel blev der atter diskuteret processer omkring vores opbygning af udstillingsanlæg. Et par medlemmer arbejdede videre med landskabsbygning og den grundlæggende vejbane til bro ved den nuværende stations højre side, milepost 214, blev savet ud og udlagt på anlægget og klar til pålimning. Andre klippede og klistrede  baggrund  omkring milepost 215 og 217, ligesom vådområdet ved samme milepost blev smukkeseret med farve ogsmå klippestykker i flodbund.

Med andre ord – atter en fornøjelig aften i GoldenSpike