Imponerende fuld længde på det nye udstillings anlæg!

Endelig skete det.

Vores nye udstillings anlæg står på egne ben i fuld længde! Der mangler stadig montering af opstillings spor og bjerg parade stykket på “bagsiden” men længden er den samme…

Det er imponerende at se det 17 meter lange anlæg i opstillet stand og det går op for en at vi må finde en måde at kommunikere fra den ene ende til den anden da det bliver umuligt at råbe hinanden op på den afstand i larmen på en udstilling…

Første opstilling i fuld længde

Første opstilling i fuld længde

Der er flere billeder og beskrivelser i det tredie afsnit i serien omkring opbygningen af det nye udstillings anlæg: Det store puslespil

Det er også fantastisk at se hvor flot de mange moduler passer sammen uden skævheder og spring. Det grundige forarbejde og arbejdet ved rundsaven har virkeligt været det hele værd. Se mere på indlægget: DET MESTE TRÆ ER SAVET!

Nu hvor vi er kommet så langt starter den næste fase af opbygningen nemlig sporlægning og strøm. Det er denne fase der får alle trækasserne til at blive til en modeljernbane og det er denne fase vi SKAL færdiggøre inden november.

Blandt andet har vi valgt at benytte Anderson Power Products – Powerpole Connector til at samle ledningerne mellem modulerne. Så der skal også lige monteres 200+ af disse stik på strøm bus ledningerne under anlægget.

Powerpole Connector

Powerpole Connector

Lidt forskudt starter også den grundlæggende landskabs opbygning da sporlægning og landskab i høj grad er afhængige af hinanden. Blandt andet skal overhøjden på modul enderne skæres til så det passer med sporføringen  og landskabs konturen.

Sporlægningen på opstillings modulerne er allerede kommet et godt stykke vej men der er også rigeligt med spor der skal lægges. Den samlede skinne længde bliver lige under 200m uden at medregne de spor der er på de udskiftelige moduler som medbringes til “forsiden”

Mere om det næste gang. I aften fortsæter byggeriet så der sker virkeligt noget.

Følg med i hele serien på: Bygning af nyt udstillings anlæg